Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

efter eget behag -

Det måste inte bli perfekt
bara du gör dig fri
och rör dig
efter eget behag -

att dansa och skapa
långt ifrån min skog
min blå undulat
och min lillasyster
brände upp mina drömmar
allt mitt konstnärskap
-
det är som det ska
också det att du sa nej
när jag bad om att få komma hem
det finns inget att förlåta

jag har ingen att klandra
varken dig eller andra
lilla mamma

jag var inte vuxen
satt i något slag av socialt fanstyg
som fastsydd med min hud

det finns inget att förlåta
jag har ingen att klandra
varken dig eller andra
lilla mamma

lev efter eget behag
följ din egen dramatik

säg nej
det är din rätt

du har gett mig fri
att flyga till månen
och misslyckas

jag nådde ned till en botten
där jag kunde leka
och hålla livet kärt

jag närde
mitt eget liv
med saga
myt och rit

min rätt
och din rätt

vi är lika viktiga
berättelser

vi är riktiga
som fullmånens sken
i natt
som följer
på dag
!
















Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 67 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2024-01-27 01:24



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
En fin dikt där ljus och mörker, att släppa fri och våga släppa taget får finnas och ta plats.
2024-01-29

    Lena Söderkvist VIP
Att ge fri och våga släppa taget är viktigt, och det framgår här på ett övertygande sätt.
2024-01-27

  Anya VIP
Tycker om när du mixar ljus och mörker. Precis som livet. Kanske för att jag själv ofta skriver så. Jaa jag tycker om alla dina dikter men dessa extra mycket.
2024-01-27

  Kungskobran VIP
Om du bara hittar dig själv
i livets välv
kan du leva liv
fritt från bråk och kiv


2024-01-27

  Monika A Mirsch VIP
att bottna
på olika nivåer -
att söka
och förvillas -
mellan synligt
och osynligt!
2024-01-27

  Respons VIP
Insiktsfull och berörande!
2024-01-27
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP