Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gyllene blomstergömma

Nu är det slut på mitt tålamod
för grått
jag har gömt mig i en blombukett
i rött och gult
lila och orange

allt är så ljuvligt skönt

jag drömmer
liksom humlorna
när de sover i blommorna
på somrarna -

bland mina krispiga tulpaner
finner jag också kvistar
med små videung
att smeka -

här blir jag kvar


men hör jag koltrastens sång
och milda vårvindar lockar
ger jag mig av från min gyllene
röda blomstergömma!




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 43 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2024-03-05 14:14



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Ljuvligt och välbehövligt.
2024-03-06

  Marita Ohlquist VIP
Fint förmedlat om vårlängtan.
Sedan några dagar tillbaka sjunger koltrasten, örongodis och det syns små knoppar på klätterhortensian, ögonfröjd.
2024-03-06

  Kungskobran VIP
Koltrasten har nu kommit igång
jag hör dess underbara sång
nu äntligen är våren på gång
fast frosten på gräset finns kvar
ljusnar det dar för dar

2024-03-06
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP