Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Flum innan sömnen faller in



just när jag är trött
av att ha lagt för många krav
uppå mig själv
tycker jag att det är dags
att uppdatera mig

för inte
kan man gå till vila
när tankarna mal
när minnena ila
och önskningarna blandas
med rädsla

är gammal och tung
vill slippa låtsas ung och ambitiös
orkar ingen nystart
och att banta är det inte tal om
har fått sämre balans
och med ökad risk till fall
är det bra med lite skyddande hull

mina tankar ränner runt....
jag försöker tona ned, men just
när jag tror jag är beredd att slumra sött
hittar mina tankar något nytt skumt
att flumma in på...

fast nu måste jag nog ge mig ändå
min man vill att jag ska massera hans rygg
och sedan
lägga mig

det är sent nu
säger han
lägg dig
lugn och fin
bredvid mig...









Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 51 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-03-20 00:00



Bookmark and Share


  Anya VIP
Du fångar precis det jag känner igen. När man vill sova men tankarna tar över. Jag ber ofta på slutet, det hjälper. Man ber naturligtvis till vem/vad man vill.

Så ömsint slut!
2024-03-21

  Respons VIP
Skönt att vila och sova om tankarna är i fas och ro. Högst igenkännligt. Sov gott!
2024-03-20

    Lena Söderkvist VIP
Känner så väl igen det du säger. Brukar också ligga och tänka så att det hart när blir omöjligt att somna. Tricket verkar vara att lägga sig senast två timmar före midnatt, då brukar det bli någon sömn åtminstone.
2024-03-20

  Marita Ohlquist VIP
När det är svårt att somna kan man få lugn och ro och somna gott nära, tätt intill len kärleksfull man.
2024-03-20
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP