Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ophelia


I liten tjärn bland skogens tysta löte
dit skuggor vandra för att söka ly
på vattets silhuetter speglas hy
av naken ros som lämnats i dess sköte

Den vyssjas lugnt och sakta likt ett flöte
som snö så vit hon vilar ovan dy
och ensam då när dagen börjar gry
att vittna om den gångna aftons möte

Det skrik av hjälp som hördes genom natten
nu falnar likt en blommas sköra blad;
Du skar min faders hjärta med din kniv

och lämnade mig där bland dystra vatten
att tvaga bort ditt blod, ett sista bad
Min stjälke föll. Nu skänker jag mitt liv




Bunden vers (Sonett) av Daniel_78 VIP
Läst 1299 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2006-08-30 18:43



Bookmark and Share


  Gawain VIP
Gillar dessutom målningen. Läser med stor njutning..
2007-11-28

    BetweenTheLines
Ahh,den här var nice!
2007-08-14

  mariann
Åh jag applåderar för du har lyckats så lysande med
denna scen med vackra ord.
Hamlet är ett av mina favoritdrama och min yngsta
heter Ophelia, uppkallad här av.
Faktiskt såg min Ophelia denna pjäs på Bolibompa för en vecka sen och blev lite sur för att hon ej fick prinsen:)
Bokmärks!
2006-09-20

    Oprofessionell
creme de la creme, eller hur man säger.
2006-09-03

  Aurelio
Utsökt!
2006-09-02

    Bodil Sandberg
Här var det dramatiskt värre...fast jag lovar dig...sånt här älskar jag!!!
2006-09-01

  Dan Linder
Skönheten ligger en bit under ytan här, precis som Ofelia själv. Första raden: "...tysta löte". Vad är löte? Första raden är bäst tycker jag, rimordet på "flöte" ter sig parodiskt i sammanhang och stör tonen. Vers 3 och 4 är egentligen bara variationer på den första. Bilden är så tydlig att det hade räckt med första versen.
2006-09-01

  Ms Lovecraft
Lite midsommarnattsmardröm över den här, minsann!
Skickligt komponerat; börjar oskuldsfullt naivt och slutar med ond, bråd död. Mysigt.
2006-08-31

    ej medlem längre
förtrollande
drama!
2006-08-30

  DanSan
********************************

Ohhh Ophelia Ophelia från Danmark men

det sägs ju i en teori att Hamlet och

Ophelia hade intimt umgänge men som

sagt teorier är teorier . . .

Men hur som helst en underbart vacker

och skönsjungande dikt!!!

Ur skaldekonstens mått ett BRAVO

till dig Daniel!!! MVH Dan

*******************************
2006-08-30

  himlens hemlighet VIP
tjusig blankvers, perfekt volta, rimmen bara flyter och som dear jakob skriver nedan är språket underbart och mycket dramatiskt...du ÄR ofelia...säg det till kyreus...hehe...asså seriöst...fan av fint!
2006-08-30
  > Nästa text
< Föregående

Daniel_78
Daniel_78 VIP