Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En viss boll




Istadig stod i stad


Vid Odenplan står
det en stod som är grå
tänk, att urberget födde en boll...
Hur stoden väl mår
har jag grunnat mig blå
ty på sådant har skalden ej koll

Den tycks gjord av granit
man fick baxa den dit
men jag anar den önskar nåt skarn
ville lattja en smul
lira boll och ha kul
före frukostens havriga flarn

Från Chagall och Miró
nog en trall hördes gå
till vår stod ty dess strävandes klot
vill mot himmelens sky
ta en tur och få fly
från den strof som har timat i rot

Men det vore nog bäst
om ej någon har fest
med den boll som i berget blev till
Mot Akut annars for
nån med skada så stor
att rätt skamsen får sluta min drill...




Bunden vers (Rim) av Caprice! VIP
Läst 372 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-10-06 19:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP