Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mod!




Poetry Slam


Jag gick mig till en pub intill
mitt jobb ty något nytt
mig lockade - med läsbar drill
jag bidrog till den pytt

i panna som man får vid Slam
där skalder tävla får
Poetbekant jag såg mesamm' -
det var ju ej igår...

Nåväl, en lott jag drog med "2" -
så bra, då sker det snart!
Sen kan man bara heja på
dom andra i en fart

I handen höll jag särskild dikt
när 1:an äntra' scenen
sen fick min skalle nån sorts gikt
jag bytte dikt! - gemen en

var den som gav mig sån idé
jag borde hållit fast
vid vad jag haft vid min entré
ej bytt min kära last...

Av juryer fick låg poäng
förutom en, en tjej
fick nån vision av sommaräng
ell' så - det gladde mej

Men bort togs högst och lägst poäng
så kvar blev dom i mitten
och för min konstiga mojäng
man gav ej många vitten...

Så jag fick inte delta i
dueller, blott se på
när andra skalder med espri
slogs tappert två och två

Men inte ger jag tappt för det
jag nästa gång går dit
Nu vet jag hur man rappt gör det
då tar jag ingen skit!

Jag sen till tunnelbanan gick
att vänta på min buss
Såg vinnarn - grattisrop han fick
men inte någon puss...




Bunden vers (Rim) av Caprice! VIP
Läst 478 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-10-20 22:36



Bookmark and Share


  Måna N. Berger
Jag vill också vara me´
så lockade det låter
och får jag inte någon puss
ja inte att att jag gråter

bjud in mig nästa gång
min vän
du vet jag gör ett nummer
och sen, ja sen?
jag är en dummer... :)
2006-10-20
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP