Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Slutar fungera

du ser på mig
behöver inget säga
jag vet redan så väl
dina ögon har skvallrat

varför är det alltid jag
som gråter
varför är det alltid du
som är hård

försöker förklara
du skakar på huvudet
reser dig och går
hör hur du knyter kängorna
noggrant, långsamt, alla 20 hål
ljudet från dragkedjan på din munktröja skär i mina öron
sakta, omsorgsfullt drar du upp den

retas du?
får jag kanske en andra chans?

hårt, brutalt smäller dörren igen
ljudet av kängor mot stentrappa
tyst, endast klockan i köket tickar vidare som om ingenting hänt
pipet från mobilen
sms:et ifrån dig

jag slutar fungera




Fri vers av Pojken i Svart
Läst 615 gånger
Publicerad 2004-12-11 04:05



Bookmark and Share


    Malin Johansson
mycket sorglig dikt om lidelsefullt avsked...
2005-01-19

  milla
aj det gör ont vännen...
2004-12-20

  Zam
henne behöver du inte, sån elaking... Kom hit ska du få en kram! :)
2004-12-13

  Manal
Du skriver med en sådan stor inlevelse. Tycker om ditt sätt att skriva.
2004-12-11

    jahapp
du beskriver saker på ett sätt som är helt ofattbart!!! Jag läser, får klump i mgaen återupplever hemska stunder - men aldrig någonsin hade jag kunnat återge dem lika bra som du!
2004-12-11

  Annelie Hugo
man känner hoppet födas, kommer hon tillbaka ? för att sedan slås ned...
av denna underbar dikt :) Kram Annelie
2004-12-11

  Cattis Rönn
Gillar den mycket!!
2004-12-11
  > Nästa text
< Föregående

Pojken i Svart
Pojken i Svart