Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Restaurerad Finnkamp med fransk hälsning...




Finlands svarssång!

Melodi: "Vårt land, vårt land"


Å Sverige, tack för vänskapssång!
Jag läst den gång på gång:
du verkar vara något avundsjuk
din undertext ej endast len och mjuk...
Men detta är ej något skämt -
vi vänner är alltjämt

Du lånat har till hög procent
varenda dirigent
som spirat ur min finska mylla hård
(den kan om ton-genier taga vård...)
och Mikko Frank så ung och grön
gjort svenska luften skön!

I friidrott vår vänskapskamp
ger demokratisk kramp
den striden fram och åter bölja må
min sisu gör dig ännu bättre då
Men snackar vi om IT-fält
då står du inför svält...

Jag vilar tryggt på kända namn
i Svea Rikes famn
och Nurmi, Evilä mitt rykte bär
runt världen - Linux är mig extra kär...
Dig tråka skall ej parveny
med flera namn. Salut!




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Caprice! VIP
Läst 417 gånger
Publicerad 2006-11-09 20:59



Bookmark and Share


    FinnRaggarn
Tack för denna.
2009-04-03
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP