Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lite satir i tiden som är vriden...




Regeringsbildning?


När Reinfeldt blev Rikets Minister
ministrarna började falla
Borelius - extra sinister!
och Stegö Chilò först av alla

Så troskyldig Fredrik dem satte
på frågor om handel, kultur
En vandel så blå förutsatte
men synden var svår... eller hur?

Reportrarna vädra' i luften
man trängdes om Ankdammens scoop
Ges barnflickor svartjobb?? från huften
man sköt dem i sank... Vilka rop!

Från fuskare Sverige må rensas
för felsteg finns noll tolerans
Att takhöjden häftigt begränsas
beklagas ej - håll din balans!

Gavs löften som väljarna hörde
om välstånd och jobb utan gräns?
Det var nåt i bilden som störde...
Betala din TV-licens!

Så rättning i leden nu, viking!
du får inte längre nån chance
Ett snedsteg bestraffas av Riking
i spetsen för mésalliance...




Bunden vers (Rim) av Caprice! VIP
Läst 475 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2006-11-10 23:01



Bookmark and Share


  erkki
En lagom ton utan politiska överdrifter. Jag undrade vad Maria Borelius egentligen hade för handelspolitiska meriter. Annars är det väl inte så farligt med lite svartjobb i det lilla. En barnflicka då och då. T ex.
2009-11-16

  Carola Zettergren
Ja du caprice, så var det och såhär blev det ju också!!! Rungande applåd!
2009-09-22
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP