Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I samarbete med Dan Cederholm :) Tack för hjälpen vännen


Mars och Jorden (en kosmisk berättelse)

 

 

Vinden blåste en midsommar natt, dina ögon lyste ur mörkret. Vargens ögon tog dig i besittning - de tre Tharsis montes (tre vulkaner på Mars) fick oss tillbaka,"Jauf al-Andalus" som vi brukade kalla det, andarnas Atlantis.

Inför Gudarna stod vi ensamma, det var ju vi som gav dem makten! Oh, vår tro och kärleken för vad vi hade åstadkommit har länkat oss samman med dem. Den perfekta förväxlingen mellan energi och makt.

Nu sitter vi vid lejongården på den stenbelagda gången med ett kristallglas i handen, rött vin- från Tharsis lavaflod. Det var det enda som vi fick ha kvar ifrån det högresta berget, Olympus på Mars.

Vargens ögon lyste återigen . . .

- Ni var unga då, ni visste inte bättre än så men nu kan ni få Tarshisi igen. Och så fick vi tillbaka ädelstenen aqua marina.

- Gudarna försökte förgifta er med ormens gift, sa vargen!
Men håll ädelstenen nära er och ingenting kommer att hända!

I en svepande virvelvind med stjärnstoft från nebulosans explosion, fördes vi tillbaka till Jorden och sedan dess bär alla människor i sitt hjärta en kristall - aqua marina - vatten från havet, känslornas hav.

~¤~Var rädd om ditt hjärta~¤~

- Själens Beskyddare.




Prosa (Novell) av Night Soul Woman
Läst 343 gånger
Publicerad 2006-11-17 18:32



Bookmark and Share


    Syrak
Jag gillar verkligen ditt sätt att lägga orden och metaforer, själens bskyddare "aqua marina ädelstenen"(kärlekens) märke som alla människor bär i sitt häjrtan som man ska vara rädd om.
2006-11-18
  > Nästa text
< Föregående

Night Soul Woman
Night Soul Woman