Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En natt ute i kylan (snöstormen närmar sig)

 

 

 

- Det börjar bli kallt igen, gnuggar händerna och blåser i dem

 

(Emedan snön faller, hjärtats sol sprider sin värme)

 

- Men äsch. . . kom nu då, stå inte ute i kylan, vi kan dricka glögg och sitta vid elden.

 

- Ja!Vilken bra ide\'! Men är du säker?

 

- Ja visst! Ingen ska behöva stå ute i kylan.

 

- Men jag är ju en främling för dig

 

- Nja, borde det spela nån roll?Kom nu stormen närmar sig, vi kan hålla koll på tåget från köks fönstret. På radio meddelar de om eventuelt 3 timmars försening.

 

- Tack (slutar gnugga på händerna, hjärtats solvärme har spridit sig)

 

- Var försiktigt så att du inte faller på trappsteget. Ett gammalt hus för en gammal själ. Men taket har inte rasat än så det duger ju.

 

(Huset luktar mögel och via dörrens öppning kommer den iskalla vinden)

 

- Ska jag låsa dörren? frågar främlingen

 

- Nej, det behövs inte. Det hus som inte tar emot gäster
besöks aldrig av änglar... Kom och sätt dig vid elden, är du hungrig?jag har två potatisar kvar. . .

 

Fortsättning följer imorgon

 




Prosa (Novell) av Night Soul Woman
Läst 342 gånger
Publicerad 2006-11-21 18:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Night Soul Woman
Night Soul Woman