Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

KrEaTiVt uppROP!

 

 

 

Tankar! Tankar! Tusentals tankar!

Allt som i ordens flöde strömmar

 

Människa! Människa! Skapa!

all makt finns i kreativitets flödet

 

I universums sal, ditt timglas rinner;

Tills ditt livs målning blir klar . . .

 till beundran eller avsky

 

Skissa!sudda!Skissa!sudda!

målningens skiss;

med din fria vilja sudda bort

vad du inte vill ha i din målning.

 

Tänk människa! Tänk!

Vilka färger ska din tomma tavla ha?

 

Skapa dina vattenfärger ur känslornas hav;

Ditt intellekt är din pensel.

 

Skapa människa! Skapa!

Håll din pallett med dina känslofärger. . .

 

Känn! Måla! Känn! Måla!

På din kanvas! på ditt liv!

 

Se vilka färger ditt livs målning har

och skriv dikten under målningen.

 

Skriv poet! Skriv!

Livets historia! Skriv om dig!

och

Låt mig beundra vad du har skapat

Låt mig inspireras av dig.

 

Innan vinden blåser . . .
och känslornas hav blir till en enda våg

som smetar ut din målning. . .

 

 




Fri vers av Night Soul Woman
Läst 1383 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2006-11-27 20:35



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Bruk av bruk, låter det som här. Gott att söka motivera andra att 'börja', de vilka inte redan är 'på gång'.
Tre morötter och en målande pensel för den texten.
2017-10-28

  erkki
Jag gillar upplägget och det poetiska anslaget. Verkligen ett uppfordrande upprop! Bravo!
2015-08-01

  Hans Christian
Sista versen tycker jag om " Min vind har tyvärr blåst, allt är redan skrivet, och kraften går åt till att döda tiden som återstår när åren blivit för många och allt som återstår är sjukdom, trötthet och en stilla uppgivenhet. Men du skriver fantastiskt !
2009-12-18

    deb8
Suveränt om skapandets våndor. Du har verkligen fångat pressen och kreativitetens essens.
2008-07-14

  boen
Tänkvärd! kreativa processer är viktiga!
2007-09-28

  palle
Ännu ett strakt verk av Night soul, Toppen! H.Palle
2007-06-08

  Jan Linderoth
Jisses! det här var starkt, starkt!Påminer mig om när min svärfar väckte en bakfull Alf Hambe med; Upp å skapa poetjävel!!!
Gör denna till min alldeles egna!
Läs min...När dikten sparkar bakut,...om du vill
2007-03-20

  Mikael Lövkvist
En inspirerande dikt med ett mycket spännande avslut. Fint!
2006-12-09

    Syrak
Ja, skapa är min favorit ord även om det inte är lätt alla gånger. Tack för hästsparken "kreativt upprop"
2006-11-29

  Anders P VIP
jag tror att skapande är människans viktigaste överlevnadsstrategi
2006-11-29

  Bengt VIP
carpe carpe!

känner mig stark ljus och upplyft av Din uppmaning. Din text känns lite som de ord Lord Byron fångade.

Men när jag ska måla mitt livs tavlor blir det bara olika nyanser av
brunt.

Och många tavlor äR DeT!!
2006-11-28
  > Nästa text
< Föregående

Night Soul Woman
Night Soul Woman