Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vino rosso


men det är inte blod
det är inte torkat blod
utan vin, rött vin
som torkat
på golvet
och det är därför jag skrubbar
med spott
och papper

och hon kommer på besök idag
men det är inte blod, utan vin
och jag vill
så jävla gärna visa henne
att jag klarar
mig själv

att jag är en egen person
och jag
vill be om ursäkt
för att jag aldrig slutade
älska henne,
jag slutade bara
visa det

men det är inte blod
jag skrubbar
utan vin
och jag vill så gärna
att hon ska säga
att hon älskar mig
ge mig ett egenvärde
och jag vill
så jävla gärna
torka upp det här
skrubba bort det här
men det är inte blod
utan vin




Fri vers av jeremy
Läst 336 gånger
Publicerad 2006-12-04 19:53



Bookmark and Share


  Laijza
Förmedlar desperationen i dikten väl, men slutet känns lite snopet.
2006-12-08

  Henrik Aspelin
En stark text som får kraft av upprepningarna. Skickligt uppbyggt och ett härligt driv. Kontrasten mellan slitet för ingenting och förhoppningar om något förmodligen förlorat är intressant. Ett riktigt bra hantverk!
2006-12-06

  Lady_A
Wow! Träffsäkert om hur man kan rikta allt mot något litet för att inte se... Väldigt bra!
2006-12-05
  > Nästa text
< Föregående

jeremy
jeremy