Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skriet


Jag såg min generation förstöras av galenskap

svältande

hysteriska

nakna.




Jag såg drömmar fastna i pappersexerciser såg
dom redan fördömda slåss mot veta bättre-poliser såg
röda ögon som stirrande irrade sig in i skärmar
rökandes, sökandes efter värme närhet och
allt det som aldrig blev såg
brev som aldrig skrevs såg
böcker som aldrig öppnades men som sattes i hyllan ändå
som ett bevis på nåt som
nåt att kunna luta sig emot när man faller såg
golvet försvinna under våra fötter såg
vänner slåss mot sina rötter såg
mänskor på drift; viftandes, liftandes, sniffandes lim såg
mänskor i ett stim omöjliga att skilja från varandra såg
vänner ramla, svamla, famla efter hjälp såg
arbetslösa bohemer sittandes på ett golv drickandes rödvin i
tetrapack och snack om val & kapital & skval & moral såg
en punkbrud och en indiekille hångla på busstation hörde om
en annan tjej som blev våldtagen under bron såg
en skinnskalle misshandla en invandrare såg
en invandrare misshandla en skinnskalle såg
inget slut, inget hopp, ingenting såg
hur allt bara gick runt i en ring som en
nedåtgående spiral av kval, skval & skitmoral såg
familjer bosätta sig i kinderägg såg
pedofiler gömma sig bakom tomteskägg såg
en suddig statminister prata om låga skatter i nåt val sen såg jag
hundar para sig med katter på en annan kanal hörde
experter tycka och folk rycka på axlarna såg hur
nåt extremt äckligt hände innnan jag
snabbt vände till nästa sida såg
mänskor lida kände sår svida hörde nåt om att fånga dagen men
fastnade i tunnelbanan kom
försent till jobbet skyllde på trafiken
skyllde på kalabaliken
skyllde på politiken åt
piller för att kunna sova drack kaffe för att kunna vakna drack
sprit för att vara social reste bort för att få va för mig själv såg
en del rasa ihop och andra kliva över såg
vissa bli nåt och andra som blev över såg
rekord slås såg
presidenter smörja sitt krås och
andra mänskor förgås
såg nöd och lust och
lust och nöd såg
vissa leva på vatten och bröd medan
andra badade i överflöd såg
en generation av blåa ögon bli svarta av skam såg
händer sträckas mot varann men aldrig nå fram sen




vaknade jag av att en talgoxe knackade på rutan

ville in.




Fri vers av edvin medvind
Läst 704 gånger
Publicerad 2006-12-19 22:49



Bookmark and Share


  harhjärta
uuh nu blev jag helt ledsen. varför gör du på dethär viset, valle?
buhu jag vill inte vakna till denhär världen.
vad är vårt problem? kan vi inte bara ta och lösa dethär. det är så tungt.
2006-12-20

    Morning Glory
Valle, den här dikten är otroligt bra! Du lyckas fånga så jävla mycket rent ut sagt, jag helt enkelt vill bo med den här dikten! Du lyckas ju dessutom avsluta den perfekt, jag satte och gruvade mig inför hur den skulle kunna avslutas men du lyckas ju verkligen med det!
2006-12-19
  > Nästa text
< Föregående

edvin medvind
edvin medvind