Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
dagens morgonbön


Sårbar som en fågel

 

 

Sårbar som en fågel

 

Livet är dyrbart. Inte därför att det är oföränderligt, som en diamant, utan därför att det är sårbart, som en liten fågel. Att älska livet är att älska dess sårbarhet, söka omsorg, uppmärksamhet, ledning och stöd..

 

Det är skillnad mellan att vara framgångsrik och att vara fruktbärande. Framgång kommer ur styrka, kontroll och värdighet. En framgångsrik människa har kraft att skapa något, att kontrollera dess utveckling och förmera det. Framgång ger lön och ofta berömmelse.

 

Fruktbärande kommer däremot ur svaghet och sårbarhet. Och frukterna är speciella. Ett barn är en frukt som föds fram i sårbarhet, gemenskap är en frukt som mognar genom brustenhet som man delar, och närhet är en frukt som växer fram då man rör vid varandras sår.

 

Det som ger sann glädje är inte framgång utan fruktbärande.

 

Jag är en liten fågel. Jag är utsläppt ur min lilla bur. Bär vingarna? Vågar jag flyga ensam?




Övriga genrer av Albert
Läst 357 gånger
Publicerad 2007-01-03 13:17



Bookmark and Share


  Rosmarin
Där kommer du med en intressant tanke, skillnanden mellan fruktbärande och framgångsrik. Jag gillar den; den väcker tankar och tål att fundera vidare på. Så jag bokmärker den här texten.
2007-01-07

  Agnes
Jag måste kommentera den här igen. Den är så tydlig och samtidigt så mångbottnad. Fick ju en text skickad till mig om "Flodhästen i vardagsrummet"... där står det: För att kunna vara barn, måste barnet ha någon att vara barn åt! Tänk om alla kunde se barn som en frukt... åtminstone!

En annan fundering kring det du skriver om framgångsrik. "Framgång kommer ur styrka, kontroll och värdighet"... jag har hört en annan aspekt om framgång.. särskilt företagens framgång; att de liknas vid psykopater. För att kunna bli framgångsrik måste du bortse alla andras behov och bara tänka på dina egna intressen. Det har inget med värdighet att göra.

Fast jag gillar din bild av att du är en utsläppt fågel. Flyg högt...
(Kanske är det du som kommer med olivkvisten?)
2007-01-06

  Zabina
Vackert och knepigt.
Varmt.
Bra!
2007-01-05

  Agnes
Plommon. Jag säger bara plommon.
2007-01-03

  Per Rydberg
Jag läser, gläds och tar till mig det vackra, men svåra budskapet din förmedlar! Tack!!
2007-01-03
  > Nästa text
< Föregående

Albert
Albert