Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en ny version


död




Att vara död


Instängd i en låda
avstängd
lite ledsen

ja ledsen kan man vara när man är död
det vet jag

Och tråkigt är det att vara död
Det vet jag också

"Vad ska jag göra idag då?"
Det vet jag däremot inte.
Ingenting kanske.


-----


För länge sen skrev jag en önskelista
att man kan önska att bli förälskad

mer än en gång


jag ska kanske skriva en ny

men "förälskad" vet jag inte om jag vågar skriva
det slutar ju alltid med döden
det vet jag


Men jag ska skriva det ändå
man lever ju trots allt mellan alla dödar

Kanske man kan bli förälskad i något annat än en människa?
Ja det kan man.

Det vet jag!




Fri vers av Albert
Läst 695 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-08-14 12:46



Bookmark and Share


  Rosmarin
Ja den här blev ju bättre! Nu känner jag mer vad du vill förmedla i den första delen av dikten.

Vad fint att du tog in "det vet jag" också i den andra delen av dikten - det gör att håller samman så mycket bättre

Roligt att mina synpunkter kunde inspirera dig!
2012-08-15
  > Nästa text
< Föregående

Albert
Albert