Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Appropå Extreme makeover...


Vill du läsa om min näsa?


Jag gillar inte min näsa
den är sned åt alla håll.
I spegeln tycks den jäsa
jag liknar mest ett troll.

Den fastnar jämt i koppen
när jag ska dricka te.
Och när jag väl får opp den
är den ännu mera sne.

Å folk dom bara häpet glor
för näsan är faktiskt jätte stor.
Där landar fåglar glatt i grupp
de kvittrar och gör vingen upp.

På operan kan jag inte gå
för det blir alltid väsen då.
Fly får jag göra i första akten
när näsan berövat orkestern takten.

Å inte har jag kysst nån man
jag når ju inte fram till han.
Min kunskap i kärlek är ännu så föga
för vem vill riskera bli av med ett öga?

Men glädjas det bör man för allt som man fått
och alltid försöka att se något gott.
Och något gott finns det för nu så ska ni höra,
jag råkar faktiskt veta hur det luktar i mitt öra.


...




Fri vers av Jorska
Läst 569 gånger
Publicerad 2007-01-03 14:43



Bookmark and Share


    Tove2
Den var väldigt fyndig och rolig.
Jag giller den skarpt!
Jag har inget mer att tillägga...
Men fortsätt skriv!
2007-01-20

  Nina V A
skrattar högt!! ja vilket näsdrag så skön läsning och jag tror också banne mig att den skulle bli en helt superkalas bok med coola illustrationer för barn
2007-01-03

  Andreas Borg
Fyndig och kul läsning. Lite tappande av takten eftersom dock. Den här borde du illustrera och ge ut som en presentbok eller för barn kanske. Kanonbra.
2007-01-03

  Emilie
jättefyndig text, jag gillar den *bokmärke* du vrider och vänder med texten och får mig att börja flina och tycka synd om näsan, som inte gillas av sin ägare..
2007-01-03
  > Nästa text
< Föregående

Jorska
Jorska