Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vargtimmens ängslan

 

den kvällen gick jag vilse i mitt rum

väntade dagsljus och tydlighet

lyssnande på stormen därute

som sjöng mig vyssjande toner

 

sargad och lättfångad för ulven

stillsamt blödande i mitt vemod

iklädd rädslans osnygga mask

men under skalet flammade vreden

mot ständigt krympande luftslott

 

gryningsväntan

med vassa vargaögon i snåren

den mest ensamma av vandringar

trots tvåsamhet inom räckhåll

 

men musiken flödade den natten

stormens millioner tröstestråkar

sjöng mig vaggade mig...likväl

frågar jag ängsligt "är du där Gud"?




Övriga genrer av Eline.P
Läst 943 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2007-01-05 20:01



Bookmark and Share


  desert star
texten ingav ett vemodigt lugn och en känsla av att vara vaksam på det ondas krafter
2012-08-26

  Karin Rosberg
Rysande och ändå lite hopp, att tron på Gud kommer så där i slutet......
2007-06-30

  aol
är du där gud så när är livets nerv
2007-06-06

    Bim
..så makalös,-dina ord framkallar allvarets och sorgens högtidsdrag.Hälsn.Bim
2007-05-08

  Karin D
Tyckte mycket om din text..den berörde.
Karin D
2007-04-21

    JJ VIP
Verkar som att din fråga är berättigad...en vacker berättande dikt med en lite kuslig underton, jag gillar ditt språk och hur du \"bygger\" bilder åt läsaren, bra! Mvh. JJ.
2007-03-24

  Kimsan
Jag har också bokmärkt denna.

Mycket bra och man känner ängslan i kroppen när man läser
2007-02-21

  Rachel Roth
obeskrivligt beskrivande av den timmens särskilda fasa....
denna bokmärker jag!
2007-01-13

    Ti-elina
Jag ryser när jag läser din text! Jättebra skrivet!
2007-01-08

  Bodil Sandberg VIP
Huuuuuuuuuuuu...vilken bedårande vargadikt...och huuuuuuuuuuuu så härligt svart...så ska poesi fängsla och så ska poesi vrida om i hjärteroten så den pulserar...dunk dunk...och jag känner din dikt i mig..." den mest ensamma av vandringar..."
2007-01-06
  > Nästa text
< Föregående

Eline.P
Eline.P