Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
flingor av aska från himlen inatt


amsterdam







malmö city

och tågen rullar
rullar in
som de alltid gör
när man väntar
tänker
på någon annan

och robin med sin väska
ser regnet
spela trummor
över grå asfalt
han ser
solnedgången som glöder
inom dem som skär sig
runt om honom

han har en väska med
minnen och texter
från dem han älskat

han har ett block
med tankar
och bokstavsburna
drömmar

och amsterdam är nästa mål
nu finns bara flykt kvar
nu finns bara
amsterdam
och redlight district
och all kärlek som kan köpas
för pengar

nu när dina hjältar
fallit
och dina flickor vänt dig ryggen
nu när
biljetten brinner i din hand

kanske möts ni i amsterdam
kanske möts ni där



-



malmö city

och miriam dansar
i stroboskopljuset
det blinkar rött/blått
och han
är nästan som dig miriam
han vågar inte heller vakna
eller sluta
röra sig till musik

och du har sett
tjejerna
i gathörnen miriam
de som kliver in i kråmade bilar
och du har funderat
vem av dem
som är du

som är du inatt

och din tatuering
en svart kompass
mellan dina skulderblad
visar aldrig vägen
till en hamn
du kan stanna

miriam
jag vet var du ska ta vägen min älskling
amsterdam väntar

redlight district
och den kärlek&glömska
bara pengar kan erbjuda

och kanske möts ni i amsterdam
kanske möts ni där



-



malmö city
dina vänner
bleknar
in i massan
den ständigt pumpande pulsen
som får kidsen
att sticka ner varandra
och tågen rullar
bort
dit vi är på väg
en lucka
i ett hjärta
som läcker
amsterdam
en stad
eller ett liv
eller en flykt


en ny start
ett nytt ord
amsterdam


amsterdam ta mig inte hem
ta mig bara någon annanstans
amsterdam
sjung för mig
berätta för mig var jag ska gå
och vad jag ska göra

absorbera mig

en ny start
ett nytt ord
amsterdam










Fri vers av jeremy
Läst 346 gånger
Publicerad 2007-01-07 20:46



Bookmark and Share


  Ida Karolina Bertilsson
Det här tyckte jag var väldigt bra. Gillar upprepningarna av Amsterdam, Miriam... Ett reseflödande stycke.
2007-01-11

  Johannes
Som alltid håller dina verk en hög nivå!

Det är så fullt av små trevliga meningar och ord... jag gillar framförallt "del 2" när berättelsen om Miriam startar.

Kort och gott: Me like.

keep it up!
2007-01-08

  Lola
Jo... du kanske är en snyggare modern variant av Fröding, på något sätt...

"Jag köpte min kärlek för pengar,
för mig var ej annan att få,
sjung vackert, I skorrande strängar,
sjung vackert om kärlek ändå.

Den drömmen, som aldrig besannats,
som dröm var den vacker att få,
för den, som ur Eden förbannats,
är Eden ett Eden ändå."

Gillar även din ingress.
2007-01-08

    Camillaa
fängslande!
kunde verlkigen inte dra
mig från textne när
jag väl börjat läsa.

/ C
2007-01-07
  > Nästa text
< Föregående

jeremy
jeremy