Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

pappa

Vad har du i bröstfickorna skrockade min pappa när jag var fjorton
Och började bli kvinna
Farmor snäste att han skulle sluta jocka (uppländska för att larva sig).
Jag blev varmröd i ansiktet


Men också stolt
Min far såg att jag höll på att mogna
Jag var hans frukt
Som en vacker dag skulle falla till marken


Fri från föräldraträdet
En mogen, självständig kvinna


Vissa saker minns jag med pappa
Trivialiteter men som gjorde honom unik

Hur han gick i trappor, tog
Flera trappsteg i taget,
Stora taktfasta steg
Trummandet på ratten när han körde bil


Hur han var trummis around the clock och innifrån och ut


Hans röst när han skojade med mig
Och härmade min barnröst
Hur han krökte benen under sig på soffan
Med huvudet nedborrat i två kuddar
Och sov middag mitt på ljusa dan


Upplandsdialekten


Lukten av färg och terpentin,
Snus och mustig lukt av man


Lukten av min far




Övriga genrer av Arwen
Läst 248 gånger
Publicerad 2007-01-11 22:48



Bookmark and Share


    eva m h
Härligt beskrivande minnesbild av en pappa!
2007-01-12
  > Nästa text
< Föregående

Arwen
Arwen