Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

mammas varning

det är farligt att stanna upp varnade du
och du har jävligt rätt
att jobba febrilt mot högre och högre mål
samt att drunkna i sjöar av egoism
är det enda tänkbara
annars börjar man lätt snubbla över frågor
som

Varför gör jag som jag gör?
Varför drar jag mitt strå till den ruttna konsumtions-stacken?

Så du sa:
Jobba för helvete
stimulera dig bort från ensamhet
bedöva dig med tidens drog
självuppfyllelse

jag höll inte med dig
hur mycket jag än ville
hur mycket jag än visste
att det skulle bli fult
att se sin litenhet och meningslöshet i vitögat
men det är nödvändigt att spendera nätter i en mörk skog
för att finna nån slags glänta till värdigt liv




Fri vers av Arwen
Läst 427 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-01-26 12:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Arwen
Arwen