Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

innan jag blir mamma

innan jag blir mamma
vill jag förstå
att världen inte är ond
eller god
att den är som en sån där tigerkaka
strimmor av mörkt i ljust

innan jag blir mamma vill jag
förstå att jag har svalt de bittra delarna
jag har fokuserat på det mörka
och petat små minor till russin ur en kaka

jag har sökt mig till mörker
jag har knappt brytt mig om ljuset
jag har otacksamt ryckt på axlarna
över min älsklings kärlek till mig och sagt
ja jag har dig, det kan väl hända,
men titta här så mycket som är fel

vi har ett vackert hem
ja
vi är friska ja
vi har få men underbara vänner
ja
vi har mycket fritid
ja
vi har mycket pengar
ja
vi har kärlek och familj
en underbar hund
ja
vi ska ha barn
ja

men se på allt vi saknar
tänk på mörkret
och regnet
och obehaget

innan jag blir mamma vill jag
säga till mig själv
att jag förlåter min dumhet
och att jag förlåter min girighet
och hur jag har kastat bort tid
och hånat universums under
jag vill säga stopp och belägg
och bara se det ljusa
inte fokusera på mörkret
mer

innan jag blir mamma
vill jag förlösa mig själv
så att jag kan bli
en bra mamma

önska mig lycka till
för det kommer jag att behöva




Fri vers av Arwen
Läst 505 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-12-15 17:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Arwen
Arwen