Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tabu

det mest tabubelagda i vår tid
är att inte ställa upp på det virrvarr av krav
som de flesta helt sonika sväljer
man ska utbilda sig eller jobba
helst hårt som bara den
man ska vara en upptagen person
med fullklottrad årskalender
man ska passa in och beta av nöjen, föräldraskap,
karriär och så kallade vänner
under tiden ska man förblindas av sin egen fysik
träna kroppen, sola, köpa kläder som en kunglig
man ska helst hinna med lite kultur
och skräpteve på helgen
man ska laga komplicerade maträtter
köpa rekommenderat rödvin
och hela tiden aktivera sig aktivera sig

det mest tabubelagda är att reflektera tycks det som
att vila i gamla goda minnen
eller att suga på framtidens karamell
man får inte stå still aldrig aldrig
stå still

står mig upp i halsen
att jag nu inväntar den ångest som alla påstår
ska komma med stillastående
när jag går i väntans tider och skäms över mitt lugn
när jag vet att hela livet kommer jag vara en sån som
inte följer normen
och kommer att behöva utstå ett tätt förakt
för att jag vägrar inrätta mig i ett masspsykotiskt led




Fri vers av Arwen
Läst 580 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2009-01-26 13:01



Bookmark and Share


  Fånga dagen
0troligt bra skrivet jättemodigt av dig jag följer inte heller det vanliga ledet
Tänk att så många människor håller på som du skriver varför inte välja med det man orkar och trivs med rätt till ett liv man har valt själv
mvh Anna-Karin
2009-02-01

  Yrre VIP
Så modigt och sannt.
2009-01-31

  Mats Henricson
Fryntliga Filosofiska Förståndigheter !
2009-01-31

  Kim VIP
Härligt! De vågorna kommer mer o mer. Och det är väl det där hysteriska som gör att ja tror ja måste flytta ut till landet utan tel o dator. Samtidigt kan ja inte i längden leva ensam ute i skogen, vill ha båda delarna! Ett hus med skog o hav på ena sidan o på andra sidan Södermalm typ...Man är så smittad av HELA KLABBET!(kitet)
2009-01-29

  mare VIP
Mycket bra skrivet, och instämmer i allt, jag vägrar ofta och står bara still........
2009-01-26
  > Nästa text
< Föregående

Arwen
Arwen