Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fint väder för ett luftangrepp


Det är en sällsamt vacker dag

En sån dag som man helst vill
fånga i en burk
förvara under sängen
och ibland plocka fram och
lukta på

En sån dag som man kan se ända till Mariannelund
om man blir upphissad i en flaggstång

Det är en sån dag då man
plötsligt inser hur
kort livet är






Det är dagen då alla sanningar lyfter från sina landningsbanor

möts

kolliderar

kraschar


Marken vibrerar av röster

molnen har ögon

ögonsnibbar och öronbryn väntar spänt på en startsignal






Det är en sällsynt vacker dag

En sån dag då olja färgar hav blänkande svarta

En sån dag då napalmbomber lyser upp städerna
och människorna i dom springer runt runt i en
festlig elddans

En sån dag då en nyhetssammanfattning pressas in
mellan två actionfilmer och man plötsligt inser

hur kort livet är






Det är en sån dag då jag kan gå ut men
väljer att stanna inne
inte av rädsla för att få ett flygplan i huvudet men
för att slippa möta det vi kallar verkligheten


Istället står jag kvar i mitt rum och gläntar lite på persiennen

i ett visst läge
tycker jag mig se någonting
mellan natt och dag
mellan man och kvinna
mellan liv och död

Nästa sekund är det borta men

det är fortfarande en sällsamt vacker dag






Fri vers av edvin medvind
Läst 770 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-02-06 21:05



Bookmark and Share


  Johannes
Du har talang helt klart. Jag gillar upplägget i denna som fan... orginellt och väldigt målande beskrivet.

Me like.
2007-04-02

    ej medlem längre
den där burken man vill ha
i bakfickan, ja..

stycke två: \"det är dagen då
alla sanningar lyfter..\"
till \"spänt på startsignal\"
är för mig en egen alldeles
suverän text i sig!
2007-02-12

    inmeddiginålsögatkamel
Sådär himla bra som du alltid skriver! Och jag vill skriva något smart men jag vet inte riktigt vad, du har ju liksom redan sagt allt..
2007-02-11

    Morning Glory
Du är så fasansfullt bra helt enkelt! Kan inte skriva mer konstruktivt än så.
2007-02-08

    Teddy
Sällsamt hur en dag kan förgyllas så av en text om en sällsam dag...du skriver stort och jag slukar allt i ett utan att blinka..snudd på toppupplevelse här. Jag är såld.
2007-02-06

  Sanchez VIP
helt fantastisk dikt!
Det var fint idag även där jag är men det var inte fint på samma sätt det snöade hela dan och det är inget bra för luftangrepp, tyvärr
ångestframkallande dikt. Stark & snygg
2007-02-06

    pladask
jättehärligt! upprepningarna ger en sjyst struktur och fantasifulla och målande beskrivningar av denna dag. titeln är grym. känner igen den(?). På slutet får jag den där lite ångestladdade känslan av att det är en sån fin dag att man \"egentligen borde\" gå ut och ta för sig av den, göra nåt av den. Men det står ju egentligen inte i dikten. Där är det mest en härlig dag.
2007-02-06
  > Nästa text
< Föregående

edvin medvind
edvin medvind