Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Flickan och sommaren

Jag ser henne komma springande, genar över äng
Lägger sig att vila på vilda blommors säng
Hon sprudlar utav glädje att sommarn nu är här
Att få springa här på ängen till bena inte bär

Hon plockar en bukett, som hon ger till mor
De vackraste av blommor spar hon till sin bror
Hon nynnar där på ängen i klänning vit och röd
Och kommer hem till mamma som just har bakat bröd

Mamma skrattar glatt och ger henne en kaka
Säg min söta dotter vill du hjälpa mamma baka
Solen tittar genom fönstret, hjälper brödet jäsa
Med pannan djupt i veck hon kokbok söker läsa

Ljuva dofter sprida sig i kökets lugna vrå
I vasen sättes blomstren, som luktar baldersbrå
Allting är så somrigt, den lilla flickan sporde
Och hoppa ned för bänken när mamma formen smorde

Hon springer ut och sjunger för humlor och för bin
Så att dom alltid glada är i åkerns blåa lin
Hon kommer hem till mamma när kvällningen är sen
Med grön och lerig klänning och röst så fin och len




Fri vers av Thommy
Läst 365 gånger
Publicerad 2007-02-13 18:51



Bookmark and Share


  Starfish-Aura
Åh va fint!
;)
kunde ana doften av syrener...
//Mjao
2007-04-04

    Bodil Sandberg
Helt j:a underbar!!!Blir en favvo...självklart!!!
2007-02-14

    JJ VIP
Allmoge känsla! Sommarn kändes avlägsen nyss...Nu känns den lite närmre! Mvh. JJ.
2007-02-13

  nettizen
Somrig, glad .... ja, man blir glad!!!!
Lysande rimmat igen.
2007-02-13

  Annmargreta
Mycket fint och målande,jag längtar till Uppsala och Jumkil när jag läser detta.
2007-02-13

    sunnanvind
Nu längtar man ju till sommaren!
Vilken härlig läsning!
2007-02-13
  > Nästa text
< Föregående

Thommy
Thommy