Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

spiller öl eller tid eller vad du vill.


och någon spiller öl
jag spiller tid
på att betrakta
alla andra


någon går hem
jag går på toa
hör flickor och hemligheter
bakom lättöppnade lås


fragmentariska blickar
cash is king
önskvärda känslor 
i rödvinsglasen


och vi finner
aldrig det vi söker
men du är så jävla vacker
och jag är väl ung


kanske är vi ensamma
men myllret förgyller
fragmentariskta liv
i neonstadsnatten




Fri vers av Tove Meyer VIP
Läst 868 gånger
Publicerad 2007-02-18 11:13



Bookmark and Share


  Johan Pollnow
Hej. Sitter i ett Kathamandu. Har varit ute pa krogen for forsta gangen pa mycket lange, sitter har bakfull, hamnade pa nagot satt i denna dikt, och den beskriver mycket val nagot jag upplevde ute i natten igar, en flashback fran en tid for inte sa lange sedan, en slags konstig hemkansla. Bra skrivet.
2007-03-17

    hellstrom
tycker om den.
varför?
känner igen mig väldigt mycket.
2007-02-28

    Veronica.
Den här är så klockren,
så perfekt
från rubrik och fram till sista raden.

Mer konstruktiv än så kan jag inte vara i natt,
men den bokmärks, direkt.

Tack!
2007-02-21

  Christer Eriksson
krogpoesi, gillas ju på något märkbart sätt av mig, kanske för att jag tror vi pratar sanning där, bland ölglas, vinglas, dom där känslorna av inget, av allt.. bra, tycker jag..
2007-02-20

  Aisha VIP
.....tycker mycket om..\"...fragmentariska liv i neonstadsnatten\"....texten har en härlig puls och andas storstad....bra!..kram från Aisha
2007-02-19

  Jessica Ewa
Härlig text som slår an strängar. Minst sagt.
Det är inte direkt syrenernas tid vi lever i. Gillas!

// Jessica Ewa
2007-02-18

  Peter Stjerngrim VIP
Lockar fram ett och annat minne från den tid stadens neonskimmer och tillhörande nattliv var den naturliga livsmiljön även för mig ... *blandade känslor men ingen abstinens längre*
2007-02-18

  Dan Linder
läcker som en moloken bluesslinga frånett öppet fönster på 42nd street. Och dessutomen bra titel på köpet!
2007-02-18

  Johannes
discodunka och slit-och-släng
kroppar trycka mot varandra
svettig hud, het ensamhetsångest
vi lever i the neonlight


Vi är ofta inne på samma ämnen du och jag.
2007-02-18

  Sanchez VIP
aha, kanske är vi ensamma....
kanske kan vi inte se varandra (alltså menar männsikorna)
pga all neonljus som förblindar

underbar urban skildring, gillar
2007-02-18
  > Nästa text
< Föregående

Tove Meyer
Tove Meyer VIP