Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Flickan och mormor

Till toner av en näktergal hon gick en grusväg fram
Plockade en nejliksrot, så gul och vackert grann
Hon skulle gå till mormor och hälsa henne hem
Att äta middag samman med barn och barnbarn fem

Och solen sken när fåglar sjöng och ängar stod i blomm
Från tjärnen hörs ett ensligt skri från en och annan lom
Och vinden smeker träden som skakar sina blad
Hon ökar snabbt på stegen och känner sig så glad

Jag mormor skall få hämta, hon är min bästa vän
Vi brukar gå och bada, vi hinner det nog än
Hand i hand till stand vi gick, jag kasta mig mot våg
Jag skrattade och badade och kom sen sent ihåg

Vi klädde oss och skynda hem när mamma börjat duka
Jag kände mig som svulten varg och middan bara sluka
Sen satt jag mig i pappas knä och nicka i hans famn
och sakta gled jag bort, mot drömmens trygga hamn




Fri vers av Thommy
Läst 370 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-02-20 18:58



Bookmark and Share


  Bodil Sandberg VIP
Vad du får till det!!!En ren fröjd att läsa dig Thommy!!!!
2007-11-06

    JJ VIP
Du är ett \"ess\" på att måla naturbilder för läsaren, jag är vad man brukar kalla naturmänska och jag ser tjärnen och hör skriet från lommen i läsandet, allt fridfullt inlindat i allmoge känsla! Beundransvärt! Mvh. JJ.
2007-02-23

  Cattastropher
Suverän omskrivning av rödluvan o vargen, bara helt underbar!!

hur du använder bilderna och gör en ny saga av dom, med ett klart mycket mer lyckligt slut än den förra, på ditt eget vis, det som har tro och hopp.

Tredje stycket sker en mystisk förvandling, ger många associationer, och djup, i raden \" Jag kännde mig som svulten varg och middan bara sluka\", känns flickan ha genomgått förändring, om jag inte läser helt fel..;-)

spännande och begåvat!
2007-02-21

  thyra
Underbara bilder.
2007-02-20
  > Nästa text
< Föregående

Thommy
Thommy