Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En tidig sommarmorgon

När solens första stråle, i mörkret lyser in
Och nuddar lätt mitt bolster, som kramade min kind
Jag öppnar upp ett fönster, och släpper in en bris
Som doftar utav sommar, och fjolårs eneris

Och fågeln sitter stilla, på kvisten utanför
Med ljusan stämma sjunger, mitt hjärta du förför
Från björken hör jag maken, han svarar lätt på sång
Och sjunger hennes hyllning, i vacker soluppgång

Syrenerna dom doftar, som honung runt mitt hus
Och känslorna dom väcker, ett stilla glädjerus
Min morgon är så vacker, så full av livets ting
Jag sitter där på trappen, och tittar mig ikring




Fri vers av Thommy
Läst 354 gånger
Publicerad 2007-03-01 18:41



Bookmark and Share


    ej medlem längre
\"kikar försiktigt på Bodil och och stämmer in i hyllningskören\"
Så underbart vackert skrivet, beskrivet och vilka rim! Jag lyfter på hatten åt alla som vågar sig på rim....*ler*
Väldigt fin!
2007-03-01

  Bodil Sandberg VIP
Yiiiippppppiiiiiiiiiiiiiiiiiii....det här får mig att hoppa på stolen...sommardofterna strömmar emot mig...jag hör fågelkvittret och blir alldeles till mig...sakta nalkas våren!
2007-03-01

    sunnanvind
Åh! Jag vet precis hur det känns att sitta där på den solvarma trappen Thommy!Och du! du skriver in naturen i dina texter! Härligt!
2007-03-01

  nettizen
Härligt svängig text och bringar fram en stor längtan efter vår och fågelsång nu.....
2007-03-01

  thyra
Känner din härliga morgon i ordens ljuva musik. En text att finna drömmar ur.
2007-03-01
  > Nästa text
< Föregående

Thommy
Thommy