Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tristan och Isolde

En kärlek stark och tålig, dom bar uti sitt bröst
Hon hörde till en annan, dom sökte stundom tröst
I armar på varandra, i lönndom sent om natt
Han viskade i örat, du är mitt hjärtas skatt

Till kungen som hon hörde, han reda fick på pakt
Och visade de kära, att kungar hava makt
Han kund dock ej skilja, han älska båda två
Han talte till dem båda och sa dom kunde gå

Men elakt folk tog då till vapen, när kungen nu var svag
Och sökte störta monarkin i stort och blodigt slag
Deras kärlek nästan förde, ett rike till sitt slut
Där svar på hjärtats frågor blir lättare beslut

Tristan dog i slaget, han rädda monarkin
Han kropp den lades uppklädd, under baldakin
Så vacker var den kärlek, som dom båda sålde
I legenden, om Tristan och Isolde




Fri vers av Thommy
Läst 294 gånger
Publicerad 2007-03-03 19:50



Bookmark and Share


  Bodil Sandberg
Underbart att läsa och insupa...såg den däringa filmen om Tristan o Isolde för bara några veckor sen...den var enormt bra...det är en sån där film som tar mig bortom...ja...så som din dikt!
2007-03-08

    ej medlem längre
Så fint diktat om Tristan och Isolde!
Bokmärker denna...
2007-03-03
  > Nästa text
< Föregående

Thommy
Thommy