Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Veckans ord: Teleskop Tillägnas Alvljus, Björn Karlsson, Fred. Söderlind, Nettizen, Harsha och enuff


Teleskop


Från fågeltornets höjd såg hon de märkligaste
varelser leva sina liv
häckandes till höger och vänster

ruvandes och sjungande


Hon putsade sitt binokular medan en dimma
svepte fram
begravde hela myren med en ogenomtränglig
skugga i grått

fågelsången tystnade

luften blev tjock på gränsen
till omöjlig att andas

doften av sur gammal förrutnelse
fick henne att kvälja
att vilja packa sig iväg därifrån
men det gick inte


En mild vind fläktade till och skingrade diset
tillräckligt för att man skulle se igen

hon drog ut sitt nyputsade teleskop för att
se bortom grådasket
men vad hon såg fick henne att förlora
färgen totalt

genom linsen skimrade ett ljus, ett levande
fenomen som tog sig in genom
tuben och vidare i ögat


Hon tappade sin kikare från höjden ner på
en sten där den
krossades i tusen bitar

dimman skingrades och fåglarna sjöng åter
som innan

men kvinnan var fortfarande grå
hon vacklade ner från
tornet och gick ner sig i myren

hålögt stirrande med
vidöppen mun





Fri vers av Gawain
Läst 262 gånger
Publicerad 2007-03-10 19:27



Bookmark and Share


  Söder
Ah, vilken gripande historia... fångades och levde mig in ordentligt... vilken mystisk plats och vad var det för förunderligt fenomen hon fick se... Mycket bra!
2007-03-10

  lodjuret/seglare VIP
ett porträtt rått utskuret ur ett tänkt liv

tre vita tulpaner får den av mig
2007-03-10

  nettizen
Ojsan! Här var det dramatik på högsta nivå.... nyfiken dock på vad hon såg som chockade henne så..... Bravo Maestro!!!!!!!! Man blev fångad från första ordet till sista.
2007-03-10
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain