Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En vind av förändring

Det blåser en vind av förändring, jag kände den tydligt idag
Jag hängde tvätt på min vinda, och kände dess ljuva behag
Den kom ifrån sydliga trakter, med värme som smekte min kind
Och tvätten den torka så sakta, i fläktande vårvarma vind

Och fåglarna känner den också, dom sjunger så vackert för mig
Till porlarlande bäcksymfoni, ej vackrare sången nog inte kan bli
Och smälter gör snön i rasande takt, till allting är borta och glömt
Och fram tittar tuvor av skiraste gräs, som legat därunder och drömt

Snart fattas det bara en blomma att se, och någon densamma att ge
Jag känner mig ivrig i tid av förändring, och går här i solen och ler
Min morgon är ljus tillika min kvällning, och dagen jag fick var så grann
Och vinden den gav mig en tro på i morgon, så vacker och värmande sann




Fri vers av Thommy
Läst 292 gånger
Publicerad 2007-03-10 19:42



Bookmark and Share


  nettizen
Ja..våren... den ljuvaste av tider.... då allt slumrande åter vaknar till liv.
Vackert beskrivet!
2007-03-10
  > Nästa text
< Föregående

Thommy
Thommy