Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Logdansen

Det var sommar och logdans hos Michal i backen
Det kom pigor och drängar med krusen runt nacken
Det kom bönder med makor som klappade takten
I en fest som det pratas om än

Och på borden låg uppdukat silvriga faten
Där man lade i högar den medtagna maten
Till envar som vill smaka sig väl

När man började spela ville flickorna dansa
Och med brännvinets styrkta våga pojkarna chansa
Med en arm om den fagraste tös

Framåt kvällen så började drängarna stöka
Och som jordsvin i mylla dom brottas och böka
Om nån flicka dom troligt höll kär

Och från ljusaste natten hördes fnittren och skratten
Från kupulerande paren som var glada i hatten
I den långsamma vandringen hem




Fri vers av Thommy
Läst 375 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-03-14 17:39



Bookmark and Share


  Bodil Sandberg VIP
Ja men det var ju preciiiiiiiiiiiiiis som det var...kommer att tänka på Raskens och Ida...denna härliga tv-serie man slukade med hull och hår...du skriver verkligen så jag ryckes med!!!
2007-03-15

  Carlita
Jag gillar denna riktigt mycket, skön stämning. Festen verkar kul - man får lust att vara där! :) Bra gjort!
2007-03-14

    sunnanvind
Som du beskriver så både hör man och ser det du berättar om...Du är fenomenal!
2007-03-14

  nettizen
Rolig text och som alltid kreativa rim. Kul!
2007-03-14
  > Nästa text
< Föregående

Thommy
Thommy