Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Spåkärringen som förlorat förmågan...


Sibyllan


Ditt bullrande skratt ekade genom
svålen
jag såg dina tomma ögon snurra
som vore de hjulet fortuna
på tivolit där ute

ingen kände Dig

Du pratade om livet, hur det var
att vara du
hur svårt det var att se
människor djupt i
blicken

^inte konstigt^
tänkte jag och hoppades vinna
stjärnvinsten
att helskinnad få gå därifrån
med förståndet intakt

~¤~¤~¤~¤~¤~¤~¤~¤~¤~

Plötsligt fokuserade hon med
skärpa
stirrade mig rakt genom
huvet och började
darra på läppen

gråten kom

aska flöt ur ögonen som solkig
mascara
jag tröstade förtvivlat innan
hon somna mitt i gråten

tungt drog jag efter andan
backade försiktigt ut ur tältet
och sprang för
livet

väl hemma lade jag mig
på sängen
bad en bön till något

jag vet inte

somnade
men vaknade
istället med insikten att
allt bara var en

dröm





Fri vers av Gawain
Läst 235 gånger
Publicerad 2007-03-22 21:08



Bookmark and Share


  Antropofagen
Ingenting går upp mot Kiviks marknad. Trots att Ali Ben Hassan och \"Villiga Vera, det finska vidundret\" inte förnöjer mera. \"Stjärnvinsten\" glittrar fankentamig magnifikt.
2007-03-22

  Maud Li
Trodde först att det var en vanlig kväll på krogen. Bättre då med sovande mardrömmar väl?
2007-03-22
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain