Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ack, så vacker hon är

Fiskarn han satt på sin brygga en kväll
Från uppslaget fönster hörs kärringens gnäll
Le har hon blivit på åldrande höst
Men ljuvlig i ungdom han tänker till tröst

Visst var hon vacker, livlig och grann
Jag torde va lycklig att henne jag fann
Vi levat nu samman i femtio år
Det är inte klokt hur fort åren dom går

På barnen vi fått finns just inget att klaga
Fast jag saknar den lilla som gud tog av daga
Men nu har vi ju barnbarn, en nätt liten skara
Så varför mitt svårmod när nöjd jag bör vara

Kanhända jag tycker det fattas mig nått
Men vad kan det vara jag inte har fått
Jag älskat min hustru i alla de år
En trognare fru går nog inte att få

Så jag reser mig sakta och går upp mot huset
Under skorna så knastrar det nylagda gruset
Och himmlen blir röd just som solen går ner
På trappan vid huset min älskling jag ser




Fri vers av Thommy
Läst 884 gånger
Publicerad 2007-03-23 19:54



Bookmark and Share


  Della K
Vackert vackert!!!

Mmmm...
2008-07-21

  Mattias Arvidsson
väldigt bra skrivit.... toppen dikt!
2007-05-31

    sunnanvind
Underbar dikt i underbar miljö...Applåder Thommy!
2007-03-23

    JJ VIP
Allmoge känslan är ditt signum, inget negativt i det jag tycker om dikter om vardagens enkelhet och tankar ur livet, fint flyt! Bra dikt! Mvh. JJ.
2007-03-23

  Bodil Sandberg
Ja du vet jag...jag smälter inför sånt här...
2007-03-23
  > Nästa text
< Föregående

Thommy
Thommy