Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ge mig din lykta Diogenes. . .


 

Ja. . .ge min din lykta Diogenes
jag har bestämt mig att jag inte kan

Lysa, upplysa världen

Men mina steg kan jag räkna
och din lykta kan lysa min väg

Va?Nej?Är det sant?
Varför vägrar du Diogenes?

Är du säker?

Ok, jag ska försöka. . .

Ja!Ja!Ja!

Jag låter mitt hjärtas låga
brinna men till vilken nytta?

när ingen hör mig. . .

Jag har nånting att säga ju!

(((viskning))) 

~ FIRESTARTER ~

Vad?Kan du tala (ängel)ska också?

(((viskning)))

Allt börjar med en idé

Idéer? Jag har ju massor av idéer!!!

Vad snackar du om Diogenes?!

Ge mig din lykta istället!!!

Allt som krävs är

 en gnista

för att skogen

ska börja brinna

~ FIRESTARTER ~

Tack Diogenes. . .

 




Fri vers av Night Soul Woman
Läst 1309 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2007-03-27 20:30



Bookmark and Share


  Hans Christian
En djupsinnig kommentar ifrån Antisthenes :o) "Wow!" Texten gillas skarpt ! En av de bästa jag läst idag, och jag har läst många...
2009-12-18

    Seud P Myno
Jag kan inte undgå att släppa ifrån mig ett högt skratt (ett äkta lol) när jag plötsligt hör Prodigy's Firestarter vevas igång och pausas varje gång jag läser "Firestarter" mellan viskningarna. Mycket underhållande för mig, men andra har väl inte mina upplevelser... Eller? hur kan jag veta det förresten...
2008-09-18

  Bengt VIP
Härlig ny syn på Diogenes, Du ger, den är mycket mer spännande än den gamla synen på D.
Ha en under bar dag


Den blottade cynikern

Som Gud har skapat
Mig står jag naken
Och illaluktande

Utan tunna

Men med en sol
I mitt anlete som
Får mig att förnimma

Alla

Sinnliga fröjder
Som bara den naive
Kan drömma

Flytta

Dig från min sol
Eller sätt den på
Din flagga
2008-03-05

  Dilsewat
vädjande fint!
2008-02-06

    Trast
Trevligt med filosofisk dikt! Diogenes hade mycket intressant för sig...
2008-01-04
  > Nästa text
< Föregående

Night Soul Woman
Night Soul Woman