Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad ynglingar vill ha

Vid gärsgård av gran stod en yngling och hängde
När tös gick förbi där han trånande blängde
Kom till mig fagra och språka en stund
Dom satt sig tillsammans i skir liten lund

Min far heter Harald en bonde han är
Som sonen den älsta en arvlott jag bär
Jag delar den gärna med dig käre vän
Så krama mig nu och gå inte än

Men Karin hon visste vad ynglingar vill
Så här var det nog med kramar och kill
En hurril han fick så kinden blev röd
Och släckte det snaraste kärlekens glöd

Du skall inte komma och tro jag är din
Och ge dig den blomma som bara är min
De orden fick ynglingen hastigt att gå
Av henne en kram mer han aldrig skall få

Hon vandrade hemåt nynnande visa
Med solsken i ögonen tvingades kisa
Hon heja på fadern som stod vid en lind
Och haka av remmen till trädgårdens grind




Fri vers av Thommy
Läst 603 gånger
Publicerad 2007-03-28 20:41



Bookmark and Share


  Starfish-Aura
Gud villken härlig text!
Du kan det där med att måla upp känslan för en miljö och det som ligger och vilar i luften.
Vackert
//Mjao
2007-04-08

  Marreb
Du målar upp en liten mysig berättelse här, om rediga flickor från förr. Mysig.
2007-04-03

  Bodil Sandberg VIP
Det här är vad poeter.se behöver...det är sånt här som får en riktigt riktigt gla..ja även om det slutade tragiskt!
2007-03-29
  > Nästa text
< Föregående

Thommy
Thommy