Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den lilla draken

Liten drake satt i grotta, hosta bara sot
Sökte skrapa stenens mossa med sin lilla fot
Klorna dom är ynkligt små inte alls som mammas
Duget inte mycket till när pansaret skall kammas

Lilla draken töltar kring i sitt kalla bo
Hungrig har han blivit, drömmer om en ko
Mamma borde komma snart, kanske med ett byte
Till lilla drakens tret, hon lånat storken knyte

Stora ögon tittar fram, bakom liten sten
Lilla draken håller hårt ett av mammas ben
Storken gav dig lillasyster, viska mamma fram
Han tyckte hon såg liten ut men klen och ganska grann

Nu kan ni leka samman två och söka spruta eld
Men stum han stod vid mammas ben, rädd och lite ställd
Men rädslan la sig snabbt till rätta, storebror han var
Med vingarna han flaxa han var nu stora karln

Dom växte upp och lekte samman under många år
Som vuxen drake tänkte han, oj vad åren går
Det kändes inte längesen hon dig i näbben hade
Och framför mina långa klor hon dig försiktigt lade




Fri vers av Thommy
Läst 231 gånger
Publicerad 2007-03-30 20:32



Bookmark and Share


  Bodil Sandberg
Vilken härlig fantasi du har...först kommer jag att tänka på dinosaurier(stavas det så tro)men det blir så småningom bilden av en liten ängslig drakbaby som slutligen får luft under vingarna och tar tag i Livets alla utmaningar!!!!Härligt!!!
2007-03-31
  > Nästa text
< Föregående

Thommy
Thommy