Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En samproduktion med Dan Cederholm :)
Preludium - (av latinets prae= före, framför och ludus= lek, underhållning)Förspel.



Fåglarnas otrohets preludium

 

 

Hönan

Sittande i sitt bo, ruvande på ägg. . .

Göken näktergalen och vakteln
sitter och stoltserar om sina erövringar

Göken

- Ja vi gjorde det igen och igen
Ja det sista gökandet var bäst . . .
som jag kom . . . och ägget la vi i
skatans bo hehehe

Näktergalen

- Igår natt jag sjöng min sång, så lockande
kom till mig . . . . känn min sång

Ser du duvan som sitter i lugn och ro?
Hon är helt utmattad från igår natt . . . he he he

vakteln

- Vänta en stund igår natt jag sade till duvan
Du som vaktar här och nu
oroligt springer du . . .
bli min fru

Och hon sa ja, eftersom hon väntar på våra barn!

Men Ugglan på sin kvist tänker som så . . .

- Var sjutton finns pappan . . .
som spred sin säd???

Falken konstaterar. . . .

- Ja, jag fanns ju där!!!
Duvungarna är mina
lägg skulden på mig!!!
och kycklingarna

är också mina barn

adjöss!

Och så flög han sin väg!!!!




Fri vers av Night Soul Woman
Läst 366 gånger
Publicerad 2007-03-31 12:13



Bookmark and Share


  "Silver" VIP
Härlig text! Det är alltid en upplevelse att läsa din poesi. Jag kommer att tänka på helgen, då vi såg otaliga tranor ute på fälten, ständigt i par, som inte lämnade varandras sida. De är tydligen trogna varandra under häckningsperioden, men nästa häckningsperiod är ju en annan fråga ...
2007-04-02

  Carl O Andersson
Tur att Du lägger händelserna på fåglar - De kan inte rodna - Människan är det enda djur som kan rodna och som har anledning att göra det. *Mark Twain)
En underbar historia som man både kan skratta åt och komma till omtanke av. Så finns det en aforism av Seneca: \"Att ej förbjuda synden är att inbjuda till den\".
2007-03-31

  Rune Thorsell
En omtumlande fabel skriven med en halsbrytande fantasi! Du är helt enkelt obetalbar! Applåd och Kram! Rune.
2007-03-31
  > Nästa text
< Föregående

Night Soul Woman
Night Soul Woman