Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den gamle

Den gamle sitter på en bänk, sjunker in i drömmen
Tankar för han långt tillbaks, minnen hölls där gömmen
Ung och stolt han dansar fram, jäntor i var arm
Han stjäl en kyss av rodnad mö i lördagsnattens larm

Med pulsen hög och spänst i ben han känner sig som kung
Och lyfter lätt den fagra tös han älskade som ung
Vid söndagsmorgons gryning dom dansar utan band
Men längesedan dom hörde nått annat än varann

När solens första strålar träffar hennes hår
Dom stannar upp och i hans öga ser hon liten tår
Hur är det fatt min käre vän, vad är det som har hänt
Han svarade, du krypit in när hjärtat stod på glänt

Dom samman var den söndagsmorgon sen sågs dom aldrig mer
Han värvning tagit veckan innan hos junkare Banér
Den gamle vaknar ur sin dagdröm och reser sig från bänk
Himmlen har nu mulnat, han känner regnets stänk




Fri vers av Thommy
Läst 321 gånger
Publicerad 2007-04-02 18:35



Bookmark and Share


  nettizen
Vet du...nåt som slår mig är hur snabbt du verkligen har vuxit i ditt skrivande! Mycket fint och otroligt bra rimmat som alltid. Bravo!!
2007-04-02

  Bodil Sandberg
Som alltid njuter jag varje rad....underbart underbart!!!
2007-04-02

    JJ VIP
En historia på rim om en kärlek som aldrig blev av...Jag gillar dina historier! Mvh. JJ.
2007-04-02
  > Nästa text
< Föregående

Thommy
Thommy