Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kring Mickelsmäss

Skörden är färdig på åkrar och fält
Ingemer snåltid, hunger och svält
Nu skall vi ha festen i dagarna tre
På bakade brödet vi smöret skall bre

På bordet det långa som dignar av mat
Ligger det grödor och fågel på fat
Och ölet som bryggdes i tunnor bärs fram
Som gjordes på malten och lite skvattram

Här finner vi syltade rönnbär med sparv
Och inlagda rovor serveras till kalv
Och fram bäres grisen som grillats på eld
Med olika svampar som blivit förvälld

Och männskorna samlas kring byns lilla torg
Alla är glada, här finns ingen sorg
Dom äter och stojar i gladaste lynne
Visst busar nån enstaka rackare unge

Vi äter i nöje till maten är slut
Sen traktars de söta som villigt bärs ut
Med inlagda päron och plommon i sås
Och äpplen som doppats i honung äts rås

Nu började någon att klinka på lyra
Och upp springer många, glada och yra
Till dans skall det bjudas vid bordet i kväll
Och dansa får den, som har varit snäll

Och festen den pågick till morgonen ljus
Då sov redan barnen som tröttnat på bus
Och hemåt vi stapplade mätta och glada
I festelig yra vi tre dar skall bada




Fri vers av Thommy
Läst 391 gånger
Publicerad 2007-04-07 22:30



Bookmark and Share


  Bodil Sandberg
Det här ska du ha både eloger och applåder för tycker jag och ger dig det utan tvekan!!!!
2007-05-24

  Carlita
Wow!!

Nu blev åtminstone jag vrålhungrig och känner att jag bara måste måste dansa :)
2007-04-08

  nettizen
Härligt livfull text och suveränt diktat som alltid. Bravo!
2007-04-07
  > Nästa text
< Föregående

Thommy
Thommy