Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ljudet av en jätte

Gammal och sliten står det en tall
Djup in i skogen i skogsråets hall
Han känner i barken att snart är det dags
Att göra sin skapare något till lags

Han klarar nog inte att ta en storm till
Och ropar till vindar att få som han vill
Men nordan han hade sitt öra i lä
Och rusa mot söder som frostigt han klä

Tallen han kände då något som brast
När grenarna ryckte i hastiga kast
Och rötterna började sakta ge vika
När marken runt om han började svika

Ljudet som ljöd i skogråets hall
Den dagen som jätten i marken fall
Skar genom hjärtat på näcken vid fors
Och hördes av mannen som hängde på kors




Fri vers av Thommy
Läst 289 gånger
Publicerad 2007-04-07 23:34



Bookmark and Share


  Flickan*i*L*för*Lycka*
Spänning i en spännande text :)
2007-04-12

  Carlita
thommy thommy.. du har lyckats igen där i rimstugan! :)

nice nice nice
2007-04-07
  > Nästa text
< Föregående

Thommy
Thommy