Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En far som lär sin son

Far och son med båge gå ut på jakt en dag
Vandrar runt i skogen med lust och välbehag
Vid en glänta står en bock och äter nya skott
Sonen spänner bågen som han just har fått

Pilen går i spikrak bana, rådjur rycker till
Går nån meter, viker benen, ligger sedan still
Far och son med raska steg skyndar till sitt byte
Tar vad dom behöver och lindar det i knyte

Tung är bördan vägen hem, rastar vid en å
Son får syn på vildsvinsugga, korn på henne få
Fader lägger hand på axel, hejdade han skott
Undrar om han mer vill bära än det kött dom fått

Bättre spara suggans liv, hon mer än vi behöver
När kött är slut i bodarna vi söker hon framöver
Vi tar ej mer än nytta gör
Den sak till minne läggas bör

För om du tar för mycket
Bara för du kan
Så slutar varje jakt med att inge vilt du fann




Fri vers av Thommy
Läst 328 gånger
Publicerad 2007-04-08 21:02



Bookmark and Share


  Starfish-Aura
Super fint vännen!
jag gillar dina små rim-sagor.
man får en härig känsla när man läser dina texter.
//Mjao
2007-04-11

  Carlita
Läckra rim som vanligt

och dikten bär fram ett vettigt budskap!
2007-04-09

  Bodil Sandberg VIP
Du är helt klart mycket skicklig...en njutning att läsa sånt här!!!!
2007-04-09

    JJ VIP
Sparsamhet och omtanke inlindat i ord och känsla av svunnen tid, menär i högsta grad aktuellt även idag....Bra! Mvh. JJ.
2007-04-08

  nettizen
Ja...den som suktar efter mycket....
Bra skrivet!!!
2007-04-08

    sunnanvind
Bra skrivet med sanning i slutet...
2007-04-08
  > Nästa text
< Föregående

Thommy
Thommy