Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den kloka gumman

Gumman är gammal och ryggen är krum
Hon väser i talet men alls inte dum
När leendet grinar syns tänderna gula
Och huset hon bor i är mer som en kula

Till husdjur så har hon en kaja och sork
Och örter dom hänger i taket på tork
Brasan är liten men värmande god
För spindlar och småkryp som samlat sitt mod

En byman har kommit för bölder en kur
Hon rycker en fjäder av finken i bur
Och plockar bland örter hon samlat i säck
Ty koket hon lagar tar bölderna väck

Hit kommer dom alla för kärlek och sorg
Vid sjukdomar ber dom mig gräva i korg
Och koka en tonik som friska dom gör
Så skynda sig nu kona innan jag dör

På torget så vänder dom ryggen till mig
Och frågar jag något, va, känner jag dig?
Men alla i staden dom vet vem jag är
Med makten jag har och kunskapen bär




Fri vers av Thommy
Läst 342 gånger
Publicerad 2007-04-11 18:38



Bookmark and Share


  Mangal VIP
Verkligen en fin hyllning till de som har (hade) gåvan och kunskapen! Fylld med spännande detaljer. Gillar den jättemycket. Mjuk, varm och härlig! Applådåska!
2007-04-12

  Starfish-Aura
åh ännu en puttrigt myyyyysig berättelse av dig....
:)
//Mjao
2007-04-12

  nettizen
Yepp! Det är styrka det. Snyggt rimmat också som alltid.
2007-04-11

  Bodil Sandberg VIP
Den gumman var mig en riktig krutgumma!!!Otroligt förnöjsamt och mycket mycket skickligt poetat!!!!
2007-04-11
  > Nästa text
< Föregående

Thommy
Thommy