Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

elegi för Jord

 

 rädslans mörker

ruvar svårmodstung

kvävande hotfull

utanför

vårt samvetsrum

 

 

jorden sörjer…ber

för tänkta barnaliv

och framfördagar

som oförståndet

girigt spelar bort

 

 

gråtankes molnridå

född ur djupa skulden

skymmer glädjespillra

skammen hukar

i vittrande tid

 

 

ur himlars skönhet

steg gudaänglars gryning

jordens sköra bålverk

 

 

hon axlar våra misstag

vädjar ömma fästet

ber om vila




Fri vers av Eline.P
Läst 903 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-04-12 11:33



Bookmark and Share


  VITRIOL
Berörd av vackra ord, allvarligt förmedlade.
2007-10-24

  Maria Zena Viklund
åh vad vacker!
2007-08-22

  Mangal VIP
Angeläget, sorgligt och vackert. Väldigt väl skrivet.
2007-05-19

  Gunilla Söderström Hallström
Vackra och tänkvärd ord om den enda jord vi äger
2007-04-13

  Lilla My* VIP
Ja, du en sorgesång för vår plundring av vår kära moder Jord behövs verkligen o vi behöver verkligen börja tänka till o inte bara rusa blint på!!
En mycket tänktvärd dikt!!
2007-04-12

    Maria Malm
Så vacker..bokmärker denna.. vill läsa den fler gånger.
2007-04-12

    Bodil Sandberg
Jag har inga ord...fantastisk vacker poesi!!!!
2007-04-12
  > Nästa text
< Föregående

Eline.P
Eline.P