Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mina drömmars by

Nu skall jag berätta om byn i min dröm
Måhända så finns den
Annars så ej

Här byggde man husen i vitputsad sten
Och väggarna lyste i solstrålars sken
På taket så lade man halmen att gulna
Och tätt höll det alltid när himmelen mulna

Ibland hade storken byggt bo på ett tak
Det fyllde idyllen och föll mig i smak
På gatorna trånga man kunde gå fram
Från täppor vid husen det luktar mejram

Gässen kom kacklade glatt i en skara
En lintott till pojke han för dom ansvara
På åkrarna liggande utanför byn
Skördar man ärtor, potatis och gryn

Vid torget så såldes det varor från stånd
Som prutas och hacklas i bondeförstånd
Och hundar och kattor dom ila kring bena
Men aldrig att någon vill gör dom en fena

Männskorna här ser så lyckliga ut
Dom omfamnar livet i varje minut
Och aldrig nån skulle i samtal vid bord
Hånar en annan med okvädesord

Främlingar hälsas med vidöppen famn
Även om ingen där känner ditt namn
När livet känns tråkigt jag dit brukar fly
Och här kan jag leva i drömmarnas by




Fri vers av Thommy
Läst 373 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-04-13 19:11



Bookmark and Share


    JJ VIP
Låt din fina by leva, i verkligheten eller i minnet! Mvh. JJ.
2007-04-18

    Bodil Sandberg
Är du suverän eller är du suverän....man kan bara niga och tacka för sånt här!!!!
2007-04-14

  Carlita
återigen tar du oss med till dina magiska platser!!

o du beskriver det så gnistrande klart

att det känns som man faktiskt är där :)

härligt!!
2007-04-13

  nettizen
Låter lite som en fin gammal by I Tyskland som jag vandrade omkring i en dag.......
Det var drömlikt och så var din dikt. Mycket fint!!!!
2007-04-13
  > Nästa text
< Föregående

Thommy
Thommy