Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fredagsfest

Nu är det fredag, nu är det skratt
och lilla groggen i hälles
och lyckan vinkar och blinkar glatt
\"Du är vacker fräsch och fin!\"
( och kinden blommar av billigt vin )
...du står och småler en smula
mot månens skära, den gula.

Nu rullar natten så lustigt in
Nu klappar hjärtan i vanmakt
En liten, sliten dröm är din.
Bussen är full med folk
och din långkjol släpar i damm och solk.
Luften är full av hårspray..
...och var finns någon som förstår dig?

Nu tändes stjärnor, nu sover barn
och det går larm till polisen.
Nu fastnar myggen i spindelgarn
och alla glas klirrar i isen.
Hon är solbrännd och dansar bra
\"Följ mig hem\" tyckte du hon sa.
Snart lossar jag hennes spännen
och sluddrar \" Kom nu lilla vännen!\"

Och dagen vaknar med grus och smolk
och torg och gator är tomma.
Det finns en kärlek för fattigt folk
som skall få öknar att blomma.
Så faller daggen på nerspydd sten
som när vi är klara har sopats ren.
Nästa helg kan vi då där dansa och sjunga
I glädje, både gamla och unga!




Fri vers av fallen
Läst 475 gånger
Publicerad 2007-04-17 20:58



Bookmark and Share


  Havsjungfrun
vilken känsla..mycket bra formulerat..vill bara läsa mer av dig ..=)
2007-04-17
  > Nästa text
< Föregående

fallen
fallen