Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Var är kärleken nu?

Kärleken kändes i hjärtat då
jag kände hur den högg tag i hjärtat
hårt och brutalt
och skrek:
- Det var ett helt och rent hjärta...
...du har aldrig levt!
- Detta kommer att göra ont,
men du kommer att ha levt!
Så skönt och så ont,
så bittert,
när kärleken sade farväl.

Vart finns kärleken nu?

Ingen hugger i mitt hjärta
vare sig av ondska eller godhet.
Känslorna är borta
så ock kärleken i hjärtat
och solen inom mig.

Jag viskar:
- Hjärta, lever du än?
Hjärtat svarar:
- Jag är brustet och blöder, men nu vet jag att jag lever!
Ty vid dessa ord jag visste
att det är bättre att känna smärta
än att inte känna alls.




Fri vers av fallen
Läst 541 gånger
Publicerad 2007-04-18 00:05



Bookmark and Share


  Carlita
med risk för att låta klyschig,

lyssna till ditt hjärta! :)

Det verkar ju ha bra koll, o dessutom fick du genom den insikten ett glittrande o klokt avslut på denna hjärtliga dikt!
2007-04-18
  > Nästa text
< Föregående

fallen
fallen