Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Under änglars beskydd


någon med godhet
och välvilja
lägger ord mot tomhet
låter smärtan gå till vila
i en själ som orkar se

väcker upp dött
ger liv åt ljuset
i en omtanke
som hastigt går förbi

men aldrig för mig

hos mig stannar den kvar
värmer kylans dunkla rum
lämnar spår som aldrig
kan raderas igen

hopp som länge
varit domnat
livslust som drivit runt
på kolsvart vatten

ett enda blickslag
övertygar om änglar
som omringat mig
med kärlek
tillit och beskydd

hur kan jag tacka
när orden jag äger
bara är ord


då ni har skänkt mig
hela världen




Fri vers av devilsangel
Läst 1067 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-04-24 21:08



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Halloi! Vilken vacker ängladikt!:)
2007-11-19

    Lindizz
Tycker du har fått till en mkt varm och fin dikt. Bara titeln är vacker och sen hela din text är så bra formulerad. *Gillas
2007-05-03

    nudel
Låter smärtan gå till vila,, så är det. Skulle vilja ha en ängels beskydd nu...
2007-04-28

  "Silver" VIP
Åh herregud vilken dikt!

någon med godhet
och välvilja
lägger ord mot tomhet
låter smärtan gå till vila
i en själ som orkar se

Det som beskrivs om den omtanke som hastigt går förbi, men var så vacker att den lämnar spår som aldrig kan raderas, går verkligen rakt in. Originellt, jag har inte sett just de tankarna ofta i poesin.

Bokmärkt favorit.
2007-04-27

    ej medlem längre
Underbart att vara omgiven av änglar, alla sorter. Fint diktat vännen!
2007-04-26

    Bodil Sandberg
Otroligt varmt det här...och fyllt av vackra bilder...blir ett självklart bokis!!!!
2007-04-25

  issac.a.m
Helt underbart...starka rader som säger mycket
2007-04-25

  Havsjungfrun
mycket fin..vilken värme och kärlek ..
2007-04-24

    sunnanvind
Vilken fin dikt vännen ! Den andas värme och kärlek från dig...Underbar! Kramisar!
2007-04-24

  Jan Linderoth
Vill bara tacka dig igen för dikten, nu när jag vet.
2007-04-24

  Jan Linderoth
Du kan ju inte ha skyddsänglar! Du är ju ängel själv! Och du har vänänglar, vi fladdrar ju runt dig hela tiden!
Du skriver svart men vackert, och som det brukar att vara gillar jag det skarpt! en vänängel
2007-04-24

  prinscess VIP
men vad du skriver bra helt underbart
stilrent
2007-04-24
  > Nästa text
< Föregående

devilsangel
devilsangel