Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Två osammanförda tankar

Kan vi fortsätta leta efter den enda sanningen
utan att se oss om efter de andra sanningarna?
Besattheten över att finna mening och nå målen
bryter vår förmåga att se de små saker
som tillsammans bildar din egna sanning.
Låt inte ditt öde föra dig till ett mål som du inte finner,
utan forma ditt öde och låt det föra dig framåt.

Kan man finna evig lycka och stäva efter att finan den,
eller är var mans liv densamma?
De som lever i misär är de som finner
de onda ting som inträffar i en god tid
och den tid som man upplever som lycka
är då man finner de goda ting som händer i en dålig tid.

Då dessa två blir till en kan det kanske upplevas som en sanning...
Svaret och gåtan bakom båda är
att finna dig rätt i tiden, och upleva nuet till fullo.
Ser man framåt, blir man besviken eller lycklig
Ser man för långt framåt, ser man vad man vill se
men ser sedan ingenting, för om man ser för länge
blir man blind för nuet.




Övriga genrer av fallen
Läst 439 gånger
Publicerad 2007-04-22 21:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

fallen
fallen