Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nostalgi


Gudomliga ironi – när jag flydde till sjöss för att glömma dig i min ungdom

Jag har fått tid att tänka
På det som har varit, här ute på sjön.
Jag drömmer om dig oavbrutet,
Min ånger finner sig igen.

Jag antar att det är dags
att teckna från hjärtat,
det känns som att tiden är mogen nu.

Detta är ord som skulle ha lämnat mig
för så länge sedan.
Men jag ser detta som min enda möjlighet,
att få framföra dig något, om något skulle hända.

Om inte för min skull,
så för alla de timmar
som mitt hjärta har plågat mig så.
Mitt ödesdigra misstag
- att dig mista.
För alla de drömmar
- jag om dig drömt.
För alla de gånger
- jag drömt om vad som kunde ha hänt.
För att mitt hjärta varit brustit i alla dessa år:
läs mina rader…

Om jag dig aldrig funnit,
och om jag med dig aldrig talat
hade jag varit mer eländig än nu.

Du har fått mig att leva,
utan dig hade aldrig min lidelse tagit form.
Du har inspirerat mig
att visa lidelse
i alla former jag kan .

Jag vet att jag gjorde fel
- och för det SKALL jag lida.
Hoppet om att du tänker på mig
- har övergett mig för längesedan.

Mitt sista hopp innan jag såg
att jag för alltid skall lida var
- att jag skulle få se dig igen.

Vart är du?

Ett kort ögonblick
Av ditt ljusa hår
Dina klarblå ögon
Ditt änglalika leende
hade fått mig
att glöda
livet ut.

Om jag ändå kunde få veta
Att du lever lyckligt
för du förtjänar inget sämre.

Du gav mitt liv
ditt livs
Glöd och passion
och för det
är jag
evigt lidandes
Lycklig.




Fri vers av fallen
Läst 398 gånger
Publicerad 2007-04-24 15:39



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mycket vackert och berörande
2007-04-24

  fallen
Tack för er välformulerade kritik. Jag glädjes av att den berör fler än mig själv. Jag skall inte avslöja för mycket, mer än att hoppet om att hon skall läsa detta försvann till sjöss för många år sedan när detta skrevs...
2007-04-24

  Jan Linderoth
Hoppas hon kan läsa dina ord, det är du värd! En angelägen och känslig dikt skriven på ett underligt och spännande gammelnytt sätt! applåd är du värd.
2007-04-24
  > Nästa text
< Föregående

fallen
fallen